Home>Gezond>Water

Water

Totaalcomfort denkt mee om de waterhuishouding van woning en gebouw zo optimaal, comfortabel en hygiënisch mogelijk in te richten. Daarbij houden wij ons uiteraard aan de wettelijke regelgeving en houden we rekening met duurzaamheid en energiebesparing.  Of het nu gaat om nieuwe installaties of de renovatie van bestaande installaties, wij beheersen het gehele traject van ontwerp  tot en met nazorg en onderhoud. Door de veelzijdige kennis bij Totaalcomfort houden wij in het totale proces rekening met alle andere technische installaties.

Er zijn diverse mogelijkheden om op water te besparen. Wij adviseren u graag.

Besparen | Energiezuinige douchekop

Besparen | Energiezuinige douchekop

Een waterbesparende douchekop geeft evenveel douchecomfort, maar bespaart 20 procent op water en energiegebruik, ten opzichte van een standaard douchekop. Twijfelt u of u een spaardouche douchekop heeft, zet dan de douche aan en houd (als het water op douchetemperatuur is) er één minuut lang een emmer onder. Zit er na die minuut 7 liter water in of meer? Dan is het geen spaardouche.

Besparen | Douche-wtw

Besparen | Douche-wtw

Bijna 20 procent van het gasverbruik gaat op aan het verwarmen van water voor de badkamer en de keuken. Een douche-wtw vermindert het verbruik door de helft van de warmte uit wegstromend douchewater terug te winnen en daarmee koud water voor te verwarmen. De warmwaterketel of boiler hoeft dan minder hard te werken.

Besparen | Mengkraan met doorstroombegrenzer

Besparen | Mengkraan met doorstroombegrenzer

Een kraan niet verder open draaien dan nodig, helpt verspilling van warm water tegengaan bij de kraan in de keuken of bij een wastafel. Thermostatische mengkranen helpen ook, omdat ze sneller en makkelijker water van de juiste temperatuur geven - er spoelt dus minder water ongebruikt weg. Mengkranen met één handel die tot de helft van de draai geen warm water geven (raadpleeg de winkelier), besparen ook gas omdat ze voorkomen dat u ongemerkt warm water bijmengt.

Besparen | Kranen en toilets met bewegingssensoren

Besparen | Kranen en toilets met bewegingssensoren

Een geringe beweging van de hand zorgt ervoor dat het water, binnen 0,5 sec., automatisch stroomt. Beweegt de hand zich uit het detectie gebied dan stopt de waterstroom binnen 0,5 sec. Hierdoor wordt zeer zuinig met water omgesprongen. Geen kans op contactbesmetting (er vindt geen overdracht van bacterien plaats).

 
 
Copyright © 2019 Totaalcomfort