Home>Gezond>Stroom

Stroom

Uw elektrotechnische installatie moet in orde zijn. De uitvoering van uw nieuwe of aan te passen installatie is erg belangrijk en moet zorgvuldig gebeuren. Wij denken al in een vroeg stadium mee over alles wat op het gebied van elektrotechniek van belang kan zijn. Dat leidt tot een compleet ontwerp dat voldoet aan de laatste eisen. In de tekenkamer worden de plannen in detail digitaal uitgewerkt. Een goede voorbereiding vormt immers de basis tot een goede uitvoering van de werkzaamheden.

Er zijn diverse mogelijkheden om op strooom te besparen. Wij adviseren u graag.

Besparen | Energiezuinige apparaten

Elektrische apparaten gebruiken steeds minder energie. Maar omdat we meer apparaten gebruiken, stijgt het totale elektriciteitsgebruik per huishouden. U kunt dat verminderen door zuinige apparaten te kopen, ze slim te gebruiken en niet op stand-by te laten staan na gebruik. Een huishouden is per jaar zo'n 450 kilowattuur (kWh) kwijt aan stand-by verbruik. Tweederde daarvan is te vermijden door de apparaten echt uit te zetten. Zie zelf hoeveel stroom een apparaat verbruikt met een energiemeter tussen het apparaat en het stopcontact,

Besparen | Energiezuinige lampen

Besparen | Energiezuinige lampen

Het stroomverbruik van verlichting vermindert het meest als u gloeilampen en halogeenlampen vervangt door energiezuinige verlichting, zoals spaar- en led-lampen. Vervang eerst de lampen die lang aanstaan en die een hoog vermogen hebben.

Besparen | Bewegingssensoren

Voor ruimtes waar u vaak in en uit gaat, zoals de gang en het toilet, kan een licht- of bewegingssensor uitkomst bieden. Dan gaat de lamp vanzelf uit als het licht is of als er niemand is. Ook een tijdklok kan helpen om lampen vanzelf uit te laten gaan. Het is een fabeltje dat het aan- en uitschakelen van tl- en spaarlampen meer stroom zou kosten dan tussentijds aanblijven. Vaker aan- en uitschakelen zorgt wel voor slijtage van de lamp.

 
 
Copyright © 2019 Totaalcomfort