Home>Gezond>Klimaatbeheersing

Klimaatbeheersing

Voor woningen, kleine kantoren of bedrijven kan een standaard cv-installatie gebruikt worden. Voor grote bedrijven, zoals bedrijfshallen, zorgcentra en  appartementencomplexen, maken wij cv-installaties geheel op maat en aangepast aan de behoefte van het bedrijf of pand.

Er zijn diverse mogelijkheden om op klimaatbeheersing te besparen. Wij adviseren u graag.

Besparen | Isolatie

Door goed te isoleren kunt u jaarlijks veel geld besparen. De investering verdient u vaak terug via een lagere energierekening. Een woning verliest warmte via ramen, muren, het dak en de vloer van de begane grond. Isolatie van deze oppervlakten vermindert het warmteverlies en verbetert het comfort in huis. Isolatie voorkomt dus een hoge energierekening, en onnodige milieubelasting.

Besparen | Klokthermostaat

Besparen | Klokthermostaat

Ongeacht het type cv-ketel in huis, een klokthermostaat en thermostatische radiatorkranen verbeteren altijd uw comfort. Met een klokthermostaat blijft uw huis stabiel op de gewenste temperatuur, zonder overmatig te hoeven stoken. U geeft eenmalig aan wat de temperatuur moet zijn tijdens bepaalde perioden, en de thermostaat voert dat programma automatisch uit. Meer gemak en comfort dus, en minder stookkosten dan bij een simpele kamerthermostaat, want u kunt niet meer vergeten de kachel laag te zetten. Een zelflerende klokthermostaat onthoudt hoe lang het duurt voordat de gewenste temperatuur is bereikt; na enkele dagen weet de thermostaat hoe laat de kachel aan moet slaan om op de ingestelde tijd op gewenste temperatuur te zijn. U kunt dus het werkelijke tijdstip opgeven en hoeft geen opwarmtijd meer mee te rekenen.

Besparen | Nieuwe cv

Besparen | Nieuwe cv

De meerderheid van de huishoudens stookt gas voor verwarming en warm water. Van de huishoudelijke uitstoot aan CO2 komt 67 procent daaruit voort: en dat draagt bij aan klimaatverandering. Met een zuinige combiketel voor cv en warm water, zoals een hr-107 combiketel, kan uw gasverbruik flink dalen. Huishoudens die naast een cv-ketel een apart toestel hebben voor warm water, zoals een boiler of geiser, gebruiken extra energie. Dat is nadelig voor het milieu en de energierekening. Welke combiketel, zonneboiler of warmtepomp u ook kiest, laat altijd een installateur uitrekenen hoeveel capaciteit voor warm water en verwarming uw huishouden nodig heeft.

Besparen | CV onderhoud

Laat een installateur elk jaar de installatie onderhouden. Daardoor werkt de ketel beter, en voorkomt u dat schadelijke gassen vrijkomen in huis en het milieu. Een comfortabel warm huis, zonder onnodig hoge stookkosten, zonder gezondheidsrisico's en zonder te veel milieubelasting. Dat is wat je van de centrale verwarmingsketel verwacht. Goede afstelling van de installatie en regelmatig onderhoud vergroten het comfort en de veiligheid, en voorkomen onnodig hoge energierekeningen. Veel zaken rond onderhoud en afstelling kunt u zelf regelen maar soms is het beter een installateur in te schakelen.

Besparen | Lagetemperatuurverwarming

Besparen | Lagetemperatuurverwarming

Lagetemperatuurverwarming (LTV) verwarmt een goed geïsoleerd huis gelijkmatiger, constanter en milieuvriendelijker dan een gewone cv. U bespaart energie en kunt in huis genieten van een schonere lucht. Door een verwarmingstemperatuur van maxiaal 55 graden Celsius heeft LTV minder energie nodig om uw huis warm te houden. Gewone radiatoren warmen op tot wel 90 graden. Met LTV verbrandt u dus minder gas en dat scheelt in de uitstoot van het broeikasgas CO2 en vervuilende stoffen. En ook bij u binnen wordt de lucht schoner, als u LTV combineert met vloer- of wandverwarming: huismijt en stofschroei krijgen dan nauwelijks meer kans. U kunt een LTV-systeem koppelen aan bijna alle hr-ketels, collectieve verwarming zoals stads- of blokverwarming, of een warmtepomp.

 
 
Copyright © 2019 Totaalcomfort